"New Scientist" dergisinde yer alan habere göre, Yeni Zelanda'nın Hamilton kentindeki AgResearch araştırma kuruluşundan Stefan Wagner ve çalışma ekibi, alerjiye neden olan proteinin genetik kodlarını tanımladıktan sonra, BLG'nin hücre çekirdeğine enjekte edildiğinde üremesini engelleyen karışık bir genetik yapı geliştirdi.
Geliştirdikleri bu genetik yapıyı, başka bir ineğin döllenmiş ve aşılanmış yumurta hücresine naklettiklerini belirten Wagner, bu inekten hipoalerjenik süt üretebilecek dişi bir buzağı elde ettiklerini söyledi.
Wagner, dişi buzağının kuyruğunun olmadığını, sütünün içinde BLG olup olmadığını tespit etmek için hormon vererek ineğin sağım döneminin erken gelmesini sağladıklarını bildirdi.
Sütün diğer protein değerlerinin normalin üstünde olduğunu söyleyen Wagner, bu durumun peynir yapımında faydalı olabileceğini, yapılan düzenlemeler gereği sütün tadının henüz test edilmediğini belirtti.
AA
İVEK © 2016 / Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
ZeplinGo® | Web Sitesi Tasarımı ile hazırlanmıştır.
İLETİŞİM