İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, yaptığı açıklamada, İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri olarak araç filolarına güç katan motorize ekiplerin sürücülerinin eğitim aldıklarını anlattı.
Eğitimi tamamlayan personelin ekibe katılımlarının sağlanacağını dile getiren Uzun, şu bilgileri verdi: "2 motosikletli ambulansımız var. Bu araçlar bundan sonraki hizmetlerimizde bize daha da güç katacak. Özellikle çoklu yaralamalı kazalarda, karayolunun kapandığı ve araçların ilerleyemediği durumlarda bu motorize ekiplerimizden yararlanacağız. Olay yerine daha hızlı ulaşılabilecek. Olay yeri yönetiminin sağlanmasında diğer ambulanslarımız gelene kadar bu arkadaşlarımızdan faydalanacağız. Ayrıca diğer acil durumlarda, vatandaşlarımızın kalabalık olduğu yerlerde sağlık tedbiri almaları noktasında bu ekiplerimizden yararlanacağız."
Sağlık hizmetlerini, vatandaşlara daha etkin ve hızlı bir şekilde verme anlamında uygulamalarına devam edeceklerini dile getiren Uzun, Kırıkkale'nin 43 ilin kesişim noktasında ve MKEK ile TÜPRAŞ Rafinerisi gibi kurumların bulunduğu bir noktada olmasının acil sağlık hizmetlerini daha da önemli hale getirdiğini kaydetti.Buna göre tedbirlerini aldıklarını anlatan Uzun, "Motorize ekip hizmetlerimize daha da güç katacak. 112 Acil Servis hizmetleri olarak 15 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, 30 tam donanımlı ambulans ve 270 deneyimli personelle hizmet veriyoruz. Kent merkezinde acil vakalara ilk 10 dakikada ulaşma oranımız, Avrupa ve Türkiye ortalamasının üzerinde, yüzde 98 olarak gerçekleşti. 2014 yılında 23 bin 783 vakaya müdahale edildi" diye konuştu.
Antalya 112 Acil Servis Hizmetleri'nde paramedik olarak çalışan eğitmen Sezer Saykal da eğitime, trafiğe kapalı alanda başladıklarını anlattı.
Hem teorik hem de pratik olarak kapalı alanda eğitimleri tamamladıklarını aktaran Saykal, şunları söyledi: "Trafikte de eğitim çalışması yaptıktan sonra ekiplerimiz aktif olarak görevlerine başlayacak. Eğitimde temel, güvenli ve ileri sürüş eğitimi olarak 3 aşamalı bir eğitim yaptık. Motosiklet ambulanslarımızda normal ambulanslarda bulunan sedye haricindeki bütün malzemeler var. Aklınıza gelebilecek tüm vakalara müdahale edebiliyoruz. Aynı zamanda çoklu trafik kazalarında ve toplu olaylarda, afet durumlarında, önceden olay yerine gidip hasta ayrımı yapmak üzere eğitimleri de alıyorlar."
Antalya'da 9-10 dakikalık olaya ulaşma süresini motosiklet ambulanslar sayesinde 5 dakikanın altına çektiklerini belirten Saykal, "Beyin ölümünün 4-6 dakikada başladığı düşünüldüğünde motosikletli ambulanslar 5 dakikada olay yerine ulaşıp beyin ölümü gerçekleşmeden canlandırma üzerine kurulmuş bir ekip. Türkiye bu konuda çok iyi yerlere geldi" dedi.
İVEK © 2016 / Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
ZeplinGo® | Web Sitesi Tasarımı ile hazırlanmıştır.
İLETİŞİM