İstanbul’dan yönetilecek Bölgesel Klinik Araştırma Yönetim Merkezi, bölgede ve dünyada milyonlarca insanı etkileyen bir dizi hastalığın önlenmesi ve tedavisinde kullanılmak üzere hazırlanan ilaç ve aşılarla ilgili yürütülen klinik çalışmanın yönetimini ve koordinasyonunu sağlayacak.
MSD Türkiye Genel Müdürü Christian Holmer, "Yeni bölgesel araştırma koordinasyon merkezimizin Türkiye’de kurulacak olması bizim için mutluluk verici bir gelişme oldu. Türkiye, yeni ilaç ve aşı gelişimi gibi önemli bir konuda yasa ve prosedürlerini modernize etme ve uyumlu hale getirme konusunda çok önemli adımlar attı. Biz de bu anlamda gelecekle ilgili son derece iyimseriz” dedi.
Holmer, yenilikçi ilaç sektörünün son yıllarda karşılaştığı zorluklara rağmen, klinik araştırmaları düzenleyen mevzuat reformlarının, Türkiye’nin yenilikçi ilaç sektöründeki rekabet gücünü artırmak adına atılmış adımların somut bir göstergesi olduğunu söyledi.
TÜRKİYE BİLİMSEL ÇALIŞMALAR İÇİN İYİ BİR MODEL
Holmer, “Bu alandaki politika ve reformlara yönelik çalışmalar, yenilikçi ilaç sektöründe Türkiye’nin global bir rakip olarak tam potansiyeline ulaşıp ulaşmayacağını belirleyecek ortak çalışmalar için iyi bir model teşkil etmektedir. MSD olarak bu gelişmeyi görerek bilimsel çalışmaları Türkiye’de geliştirme konusunda ilk şirketlerden biri olmaktan gurur duyuyoruz” ifadesini kullandı.
MSD Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesel Araştırma Direktörü Dr. Harley Simon ise, “Giderek artan sayıda ülke ilaç araştırmaları için yatırım ortamlarını iyileştirirken, MSD bu ülkelerdeki ilaç ve aşı keşif çalışmalarını daha kapsamlı bir aşamaya taşımıştır. Hükümetler AR-GE yatırımlarını kendi ülkelerine çekme konusunda isteklidir. Türkiye’de yaşanan son gelişmeler ise bu ülkede bilimsel çalışma ve ilaçlarda yenilikçiliğin parlak bir geleceği olduğuna işaret etmektedir" değerlendirmesinde bulundu.
İVEK © 2016 / Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
ZeplinGo® | Web Sitesi Tasarımı ile hazırlanmıştır.
İLETİŞİM