Konya'daki pilot uygulamadan sonra 20 ilde sistemin kesintisiz bir şekilde çalıştığını söyleyen Fujitsu Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Halit Zaim, "Sistem yaklaşık 4 aydır kesintisiz çalışıyor. 1 Nisan itibariyle 81 ildeki 3 bin kadar hastane aynı teknolojiyi kullanmaya başlayacak. Yaklaşık 15 milyon dolara mal olacak projeyle ilgili çalışmamızı tamamlamak üzereyiz." dedi.
Ankara Sharaton Otel'de yapılan Kamu Yararına Teknoloji konferansı öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Zaim, "Maliye Bakanlığı'nın (VEDOP) Kamu İhale Kurumu'na HEKAP, bazı bankalara avuç içi ile ATM kullanma hizmetleri sunduk. Son zamanlarda biyometrik konusundaki bilgi birikimimiz Avrupa'nın da üzerine çıktı. Fujitsu kendi ülkesi Japonya ve ABD'da Ar Ge faaliyetleri gösteriyor. Türkiye'nin de Fujitsu için biyometrik alanda bir merkez olması için çalışmalar yapıyoruz. Çünkü kurduğumuz sistemler Mısır, Rusya ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin ilgisini çekmeye başladı. Bu ülkelerden sistemi yerinde inceleyenler var." dedi.
Türkiye'deki yaptıkları çalışmalar anlatan Zaim son olarak şunları söyledi: " Türkiye'de Fujitsu olarak başladığımız notebook üretiminde 250 bin rakamına ulaştık. Bu yılın ikinci yarısında server ve depolama cihazlarının da üretimine başlıyoruz. SGK hastaneleri için ürettiğimiz biyometrik kimlik tanımlama işini yerli iş ortağımızla birlikte yapıyoruz. Biyometrik kimlik tanımlamada yerlilik oranı yeni teknoloji oranı yüzde 74'e ulaştı. Fatih projesine olan ilgimiz de devam ediyor. Fakat biz cihazı üretim ve yazılımdan öte uçtan uca çözüm sunmayı hedefliyoruz."
CİHAN
İVEK © 2016 / Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
ZeplinGo® | Web Sitesi Tasarımı ile hazırlanmıştır.
İLETİŞİM