Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Tıp Fakültesi ve Medical Park Hastaneler Grubu, bilim için güçlerini birleştirdi. BAU, yeni akademik dönemde öğrenci kabul etmeye başlayacak olan tıp fakültesi için Medical Park ile işbirliği anlaşması törenine katılan Dünya Beyin Cerrahisi Dernekleri Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Peter Black ve Harvard Üniversitesi Dana Farber Kanser Enstitüsü'nden Kanser-Genetik Uzmanı Prof. Dr. Charles Stiles kanser tedavisinde Türkiye'nin çok başarılı merkezlere sahip olduğunun altını çizdi. Türk bilim adamlarının başarılarına da değinen uzmanlar "Akciğer kanserinin tedavisinde kullanılan hedefe yönelik ilaçlar, dünyayla aynı anda Türkiye'de de kullanılıyor. Biz Amerika'da neler yapıyorsak burada da aynısı yapılıyor zaten. O nedenle kanserle mücadele eden Türk hastaların Amerika'ya gelmesine gerek yok. Burada da çok başarılı bir şekilde tedavi edilebilirler" dedi.
ARAŞTIRMAYA 50 MİLYON DOLAR
Toplantıda konuşan Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ise tıp fakültesi konseptinin içinde sadece araştırma laboratuvarları için 50 milyon dolar yatırım yapıldığını söyledi. Yücel "Bizim coğrafyamız hasta açısından çok avantajlı. Pekçok hastalıkla ilgili önemli araştırmalar yapabilecek hasta popülasyonuna sahibiz. Medical Park'ı tesadüfen seçmedik. Türkiye'nin dört bir yanında hastaneleri var. Biz bu sayede herhangi bir bölgedeki herhangi bir hastaya iki saatte ulaşabileceğiz" dedi. Muharrem Usta ise "Özel hastanelerin üniversitelerle birlikte yola çıkabilmesi Türkiye için bir milattır. İki büyük markanın işbirliği ise Türkiye'de yeni başlayan afiliasyon sisteminin çıtasını yükseltti. Sadece laboratuvara 50 milyon dolar yatrımak bile vizyonumuzu ortaya koyuyor. Çünkü biz, bugünün hastasını değil, gelecekteki hastaları da tedavi etmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.
ORTAK EĞİTİM
BAU Tıp'ı tercih eden öğrenciler eğitimlerini ve araştırmalarını Bahçeşehir Üniversitesi Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi'nde sürdürecek. Ayrıca eğitim süreleri boyunca; Harvard Üniversitesi Dana Farber Kanser Enstitüsü'nde 1 yıl araştırma, her yıl Harvard Üniversitesi'nde 1 aylık klinik staj, Cenevre Üniversitesi Kalp Sağlığı Merkezi'nde çalışma ve araştırma, Yale Üniversitesi Nörogenetik Laboratuvarı'nda araştırma, Florida Üniversitesi Anatomi Laboratuvarları'nda çalışma ve Stanford Üniversitesi'nde biyomedikal alanında araştırma yapma imkanı da bulacak. Kanser araştırmalarında çocuk kanserleri konusunda büyük bir başarı elde edildiğine değinen Harvard Üniversitesi Dana Farber Kanser Enstitüsü Genetik Uzmanı Prof. Dr. Charles Stiles, artık tedavi başarısında yüzde 90'lara ulaşıldığının altını çizerek "Son yıllarda, daha sık görülen ve eskiden oldukça ölümcül ilerleyen dört kanser türünde (meme, kolon, akciğer ve prostat) hızlı ve iyi sonuçlar alıyoruz. Çünkü kanserin genetik profilinin belirlenmesiyle hedefe yönelik tedaviler geliştiriyoruz. Örneğin akciğer kanserinde kullanılan yeni bir ilaç, yaşam süresini 6 ay ila 1,5 yıla kadar uzatabiliyor. Eskiden bu hastaları birkaç ay içinde kaybediyorduk" dedi. Dünya Beyin Cerrahisi Dernekleri Federasyonu Başkanı ve beyin kanserleri konusunda çalışmaları olan Prof. Dr. Peter Black ise "Her hastanın ve her kanser tipinin genetik profili farklı. O nedenle kansere yakalanan bir hasta kesinlikle moralini bozmasın. Çünkü hepsi parmak izi gibi, tedavi başarısı da ömür süreleri de her hastada değişiyor. Bilim adamları kanserli bir hastadaki genetik mutasyonları belirleyip ona göre butik bir tedavi şekli uygulayabiliyor" şeklinde konuştu.
STAR
İVEK © 2016 / Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
ZeplinGo® | Web Sitesi Tasarımı ile hazırlanmıştır.
İLETİŞİM