Kızılay, yaptığı yazılı açıklamada, ''Tekirdağ'da özel bir hastanede hemşire olarak görev yapan Pınar Üye'nin (21), zayıflamak için kullandığı ilaçlar nedeniyle yaşamını yitirmiş olabileceği'' yönünde çıkan haberleri hatırlatarak, ''Bugüne kadar yapmış olduğumuz basın açıklamalarıyla zayıflama ilaçlarıyla ilgili olarak halkımızı bilgilendirmeye ve uyarmaya çalıştık'' ifadesini kullandı. Kızılay, ''internetten ya da merdiven altı diye tabir edilen yerlerden zayıflama ürünleri almayın, canınızdan olmayın'' uyarısında bulundu.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan bitkisel zayıflama ürünlerinin, doktor bilgisi dışında kullanılmasının vücudun bazı organlarında ciddi hasarlar oluşturduğunu belirten Kızılay, zayıflamak isteyenlerin bu tür zayıflama ürünlerini mutlaka doktor tavsiyesi ve eczacı danışmanlığında kullanması gerektiğini bildirdi.
Zayıflama haplarının, sahte olanlarının daha fazla kişilerin ölümüne sebep olduğunu belirten Kızılay, şunları kaydetti:
''Kolayca ruhsat alan ve piyasaya hiçbir kontrol mekanizmasından geçmeden sürülen bu tür ürünlerin, internet ortamında takip edilmesi de bir hayli zordur. Dolayısıyla bu durum, bitkisel zayıflama ürünlerinde kolayca sahtecilik yapılması riskini de beraberinde getirmektedir. Bu tür ürünlerin sahtesi çok daha fazla canlara mal olmaktadır. Dolayısıyla Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırma izni verildikten sonra tüm bitkisel ürünler 'İlaç Takip Sistemi' kapsamına alınmalıdır. Böylece tüm ilaçların, üretimden tüketiciye gidene kadar ki süreçlerinin en ince ayrıntısına kadar incelendiği bu sistem sayesinde sahte ürünün piyasada dolaşması imkansız hale gelecektir. Tüm bu bilgiler ışığında; vatandaşlarımızı bu tür ürünleri en güvenilir yer olan eczaneden almaları konusunda bir kez daha uyarıyoruz.''
sabah
İVEK © 2016 / Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
ZeplinGo® | Web Sitesi Tasarımı ile hazırlanmıştır.
İLETİŞİM